dissabte, 29 de gener del 2011

Rogaining Espluga Calba

El passat dissabte esva dur a terme una nova edició del Rogaining de l'Espluga Calba, prova que arribava així a la seva tercera edició, i que obria per segon any consecutiu el campionat de Catalunya.
Molts equips vinguts d'arreu, holanda, estonia, lituania,... Madrid, Aragó, Pais Basc, i com no Catalunya.
L'espluga Calba per qui no sàpiga, té el perfil d'aquell tipus que ningú sap on és ni ningú n'ha sentit a parlar. Doncs bé si us hi voleu acostar, heu d'anar per la carretera que uneix Montblanc amb Les Borges Blanques, i seguir una carretera d'aquelles que téns la sensació que no continuen a partir d'allí.
Menys rotllo i a córrer, dues curses a escollir 24h (ui ui ui) i 6h, i una reflexió fred,17 hores de nit, principi de temporada. Doncs a fer la de 6h.
Un continu puja i baixa de turons, boscos impenetrables, sembrats, alguna vinya, i cap casa habitada, conformen el territori d'aquest rogaining. Un terreny, que passa factura a partir de les 3h si t'has fet el valent i no estàs gaire en forma. Nosaltres el coneixem i decidim anar a poc a poc però a pas segur. Comencem per la banda contraria dels altres equips, cosa que a mi personalment m'agrada, perquè així no t'embriagues del nerviosisme inicial, de la "copa del món de l'espluga calba" on els equips bons comencen i segueixen a fons i els no tant bons arrencada de cavall i parada de burro.
Anem sols, clavem la orientació sense dubtes, això si a vegades per rutes més lentes, cosa que veiem adelantant més d'una vegada el mateix equip, però el temps juga al nostre favor, tenim capacitat de mantenir un bon ritme, i així ho intentarem. Anem completament sols quasi tota l'estona, van passant les hores, i la posta de sol porta el fred, pensem en els que han d'estar tota la nit al ras i els compadeixem, quin fred que tindran. Arriba la nit, i amb ella la impossibilitat de trobar cap més valisa, i decidim tornar, amb 4 minuts de coll per no sobrepassar les 6h.
Balanç positiu per no tractar-se de la primera cursa de l'any, però a la següent esperem fer-ho millor.