dimarts, 1 de febrer del 2011

Test Material Salomon XT wings


Amb aquest nou post, recupero una línia que tot i que ja fa molt de temps vaig deixar de banda, he decidit recuperar, doncs crec que pot ser molt important per a tots aquells aficionats, que tenim algun dubte a l'hora d'adquirir el material que després emprarem durant bastant de temps i en tot tipus de condicions.
El que ens ocupa avui és la motxilla xt wings de la coneguda marca Salomon, una bossa, que no és gaire habitual de trobar en les curses, però que jo faig servir des de fa 3 temporades, i de la que n'estic força satisfet.
Aquesta motxilla per mi, és la mida ideal per curses de montanya de llarga distància, però amb avituallaments cada 10 0 15 kilòmetres. Tot i no tenir gaire capacitat, jo hi acostumo a portar en el seu interior un paravents, un polar o sammareta tèrmica en funció de l'època de l'any o de la previsió del temps, i alguns gels i/o barretes energètiques. El que més destaco d'aquesta bossa és el per fi treure's de sobre el suplici del camelback, lent i engorrós de reo`plir i molt poc higiènic, que es substitueix per 2 bidons en els que podem portar 1,2 litres d'aigua, el que per mi és suficient per avituallaments d'interval entre 1 i 2h.
Des de Salomon, et venen la motxilla com que té molts accessoris per tal de poder guanyant capacitat per afronatar reptes més llargs, fins i tot diuen que serveix per curses com el Marathon dels Sables, per la meva experiència però, desaconsello totalment els accessoris pels següents motius. 1-Quan poses els portabidons plens d'aigua, els suports de la motxilla s'arrenquen, amb el conseqüent problema d'estar al principi d'una cursa i haver-los de portar a la ma (Meridià Verd 2010), i tantes vegades com ho tornes a fer cosir torna a passar el mateix, 2-Aquests mateixos portabidons costen molt de fixar bé, provocant un moviment molest, que amb els kilòmetres es converteix en insoportable, i que arriba a deixar marca en el nostre cos. 3-Aquests accessoris són molt difícils de trobar, ja que les botigues no en tenen mai, fins i tot en algún lloc s'els hi ha escapat un somriure quan els he demanat la bossa frontal, per alguna cosa serà, no?
En resum, jo defineixo aquesta bossa, com ideal per ultratrails amb avituallaments o llocs per poder reomplir (rius, fonts,...), i on no s'ha de portar molt de material, essent totalment desaconsellable fer servir l'accessori dels portabidons.